Málta szigete


Tengernyi természeti kincset rejteget Málta szigete

A Földközi-tengeren fekszik egy szigetország, Málta, amely fekvése miatt mindig is stratégiai fontosságú volt a történelem során. Éppen ezért gyakran küzdöttek a megszerzéséért a különböző hatalmak, akik egymás után uralták a szigetet, így mindannyian hatással voltak rá. 

A föníciai, a karthágói, a római, a görög, az arab, a normann, az aragóniai, a francia és a brit befolyás is megmutatkozik kultúrájukban. 1964-ben nyerte el függetlenségét a britektől az ország, majd 10 évvel később köztársasággá alakult. Sokszínű kultúrája és történelmi emlékei mellett rengeteg természeti értékkel is büszkélkedhet ez a bámulatosan szép szigetország. 

Ha odautazunk, erdei kirándulásra ugyan nem lesz lehetőségünk, de pihenhetünk a tengerparton, vagy felkereshetjük Málta látványosságait. Mindenféleképpen fantasztikus élményekben lesz részünk. 

A lenyűgöző Kék Lagúna

A Comino szigetére látogatók többnyire a Kék Lagúna miatt érkeznek, viszont aktív pihenésre is alkalmas ez a kicsi terület. Egy könnyed túrával körbe lehet járni a szigetet, és megcsodálni a rejtett természeti kincseket. 

A fürdés és a napozás is egy kaland ebben a csodálatos környezetben, amely gyönyörű színekben pompázik. A sznorkelezők körében kifejezetten kedvelt a Kék Lagúna, hiszen gazdag tengeri élővilága sok felfedeznivaló szépséget kínál. 

Nem érdemes kihagyni ezt a festői szépségű kis szigetet, amely 10-15 perc alatt elérhető Máltáról. Talán itt a legkékebb a víz, amely olyan átlátszó, hogy szabad szemmel is látható a csodálatos világa. 

Az egyik legszebb látnivaló Máltán

A déli parton található a sziget egy másik meseszép helye, a Kék Barlang. Ebben a tengeri barlangban a víz világoskék színe smaragd fényekkel keveredik. A barlangot megvilágító napfény varázsolja a helyet élénk kék színűvé, amely a reggeli órákban a leginkább szembetűnő, így ez az időszak a legalkalmasabb a látogatására. 

Valójában nemcsak egy, hanem 6 tengeri barlang bújik meg az impozáns külsejű boltív alatt. Itt is szabad szemmel látható a tenger csodálatos élővilága a teljesen áttetsző vízben. A barlang belsejét csónakos kiránduláson lehet megtekinteni, különböző túrák indulnak a partról. Ha nem szeretnénk bemenni, csak messziről megcsodálni, akkor a közeli kilátóról erre is van lehetőségünk.

Kiemelkedő élmények Máltán

Málta egészen elképesztő mennyiségű nevezetességgel és természeti kinccsel rendelkezik kis területe ellenére is. A Wanderers összegyűjtötte a legfontosabb látnivalókat, amiket semmiképpen sem célszerű kihagyni, ha ezen a káprázatos szigeten járunk. 

Máltán senkinek nem lesz ideje unatkozni, mindig akad látnivaló és program. Tűzzük ki célul a gyönyörű helyszíneket, az öblöket, a halászfalvakat, a sziklaszirteket, és ne hagyjuk ki a napsütötte strandokat se! A kirándulás alatt kóstoljuk meg az ízletes helyi ételeket, tegyünk nagy sétákat a történelmi városokban, használjuk pihenésre a strandokat, és szerezzünk minél több fantasztikus élményt és emléket!

Forrás: erdekesvilag.hu
Külső kép forrása: pixabay.com  Máltai jachtkikötő
 
Tetszett a cikk?

 

1001SzépHely ajánló

Budapest látképe Pestről
Magyarország Széphelyei, Budapest
A mai Budapest 1873. november 17-én jött létre Pest, valamint Buda és Óbuda városának egyesítésével.
"Vörös Felhő Aranycsúcsa" + VIDEÓ
Világ Széphelyei , Világ Széphelyei
A Fanjingshan Nemzeti Természetvédelmi Területet 1978-ban hozták létre, és 1986-ban az UNESCO bioszféra-rezervát ...
Shanghai Yuyuan kert
Ázsia Széphelyei, Ázsia Széphelyei
A Yuyuan Garden Sanghaj városában a Kínai Népköztársaság egyik leghíresebb kertje.
Szeged, Dóm tér és környéke
Magyarország Széphelyei, Dél-Alföld
Szeged elsőszámú csodás helye a Dóm tér, amely az itt lévő székesegyházról kapta a nevét. Ismert idegenforga ...
Boldogkői vár (várrom)
Magyarország Széphelyei, Észak-Magyarország
Boldogkőváralja közvetlen közelében emelkedő sziklaszirten álló középkori vár.
Amalfi-part, Olaszország
Európa Széphelyei, Vizes Széphelyek
Az Amalfi-part különleges, romantikus, exkluzív hely. Gyönyörű látványosságokat nyújt
A meseszép Rudabányai bányató
Magyarország Széphelyei, Észak-Magyarország
Egy csodaszép kékes zöld színű magyar tó, amely az Aggteleki Nemzeti Park területén található
Halászbástya, Budapest
Magyarország Széphelyei, Budapest
A Halászbástya Budapest egyik legismertebb műemléke, amely a budai várban, Budapest I. kerületében található.
Hortobágyi gulya a legelőn
Magyarország Széphelyei, Észak-Alföld
A hortobágyi puszta és a hozzá társított alföldi pásztor- és betyárromantika az ország egyik idegenforgalmi vonzereje.

További szép helyek »